marți, 3 martie 2015

BABY HERING MARINAT

     


         Se curata heringul (capul si aripioarele se arunca) si se spala cu apa rece si se pune la congelat. Pregatirea heringului pentru marinare se face inainte de dezghetarea lui completa, pentru ca se taie mai usor.

Heringul se taie in medalioane (sau se lasa intreg daca este mic pestele) groase de 1,5-2 cm si apoi se tine la rece. Ceapa se taie Julien iar morcovul in rondele.
Apoi se prepara saramura pentru marinat astfel: se pune apa la fiert impreuna cu otetul, uleiul, sarea, ceapa, morcovul si condimentele. Se lasa sa clocoteasca 5 minute apoi se pune saramura la racit.
Intr-un vas se aseaza in straturi legumele si pestele si printre ele condimentele. Cand saramura s-a racit se toarna peste acestea astfel incat sa acopere tot si sa se marineze uniform.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu