luni, 2 martie 2015

Saratele cu untura sau osanza

Ingrediente - Saratele/Saleuri

1kg faina, 
400 gr untura (osanza), 
2 oua intregi, 
50 gr drojdie, 
250 gr smantana (sana sau iaurt)
50 gr sare, 
susan,chimen,cascaval 
1 ou pt uns 
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu untura,adaugam drojdia dospita in putina apa calduta,sarea,ouale,smantana. Se framanta pana devine un aluat elastic (igredientele sa fie la temperatura camerei).Lasam la dospit 15-20 minute dupa care luam jumatate de aluat,  intindem cu sucitorul  o foaie mai groasa, ungem cu un ou batut si  presaram deasupra, dupa dorinta. Eu am pus chimen, susan si sare.Le taiem in forma de saleuri cum sunt in poza si le punem in tava cu hartie de copt. Le lasam sa stea 15 min la dospit,le  punem la copt 15 -20 minute pana se rumenesc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu